Det var i lördags som Sportbladet publicerade uppgiften att sportchefsduon ställt ultimatum och krävt Andreas Johanssons avgång i HV, uppgifter som även Jönköpings-Posten tagit del av.

HV71:s uttalande – ord för ord

Med anledning av artikeln i Aftonbladet i lördags vill HV71 göra följande uttalande.

Sedan en ..

HV71:s uttalande – ord för ord

Med anledning av artikeln i Aftonbladet i lördags vill HV71 göra följande uttalande.

Sedan en tid tillbaka pågår ett intensivt arbete med att analysera den gångna säsongen. Styrelsen har tillsammans med klubbdirektören en daglig dialog med sportslig ledning, tränarstab och spelare. Vi har en bit in i utvärderingsarbetet kommit fram till några punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden och vi arbetar med den organisation vi har för att genomföra dessa förbättringar. Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71. Vi tycker att det är viktigt att fullfölja det utvärderingsarbetet vi påbörjat för HV71:s bästa framöver.

Hans-Göran Frick, styrelseordförande i HV71, Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71, Peter Ekelund, General Manager i HV71, Johan Hult, sportchef i HV71, Johan Davidsson, assisterande sportchef i HV71, Andreas Johansson, tränare i HV71

Källa: HV71.se

En anonym spelare bekräftade även för JP att "det är kaos i HV71" samt att "Jag vet att Andreas Johansson kommer få sparken innan säsongen börjar".

JP var i söndags i kontakt med ytterligare en person med insyn i klubbens verksamhet som då sade:

– Det har varit mycket liv i gruppen, det är det jag kan säga. Gruppen har inte kommit ihop, det har varit en del skit.

JP har tidigare rapporterat att Mattias Karlssons avsked från HV haft med Andreas Johansson att göra och enligt uppgifter även andra spelare som har lämnat på grund av att Johansson är kvar som tränare.

Vissa spelare ska dessutom ha väntat med att skriva på nytt kontrakt innan de vet hur situationen blir med Johansson på tränarbänken.

På måndagen gick dock HV ut på sin hemsida (Läs faktaruta längst ner) och dementerade att det ska ha ställts något ultimatum mot att få bort Andreas Johansson.

Annons

"Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71", uppger klubben.

Uttalandet har skrivits under av ordföranden Hans-Göran Frick, klubbdirektören Agne Bengtsson, general managern Peter Ekelund, sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson samt tränaren Andreas Johansson.

Klubben uppger vidare i uttalandet att det ändå finns en rad förbättringspunkter som framkommit ur utvärderingsarbetet.

När JP pratar med Agne Bengtsson om Andreas Johansson kommer att träna HV nästa säsong är svaret:

– Ja.

Kommer Johan Hult och Johan Davidsson vara sportchefer kommande säsong?

– Ja.…

Har det diskuterats att sparka tränaren eller att sportcheferna ska avgå?

– Nej, det kan jag inte säga.

Inte heller ordföranden Hans-Göran Frick vill kommentera mer än vad som framgår i uttalandet.

– Jag har inga andra kommentarer till det än jag redan lämnat. Vi är inne i en process som vi håller på att utvärdera och det gör vi inom ramen av befintlig organisation. Det är vad som kommer alltjämt kommuniceras.

I uttalandet står det att det finns punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden. Vilka punkter handlar det om?

Vi strävar hela tiden att förbättra vår verksamhet. Det finns en rad åtgärder vi kan förbättra och vi vill inget annat än att bli bättre varje dag.

Men vad är det för punkter?

– Det vill jag inte gå in på. Det är intermaterial, sånt som dina kollegor eller konkurrenter kan dra fördel av. Det vi vill och kan kommunicera gör vi.

Frick betonar, liksom Agne Bengtsson, att han har hundraprocentigt förtroende för Andreas Johansson och sportcheferna Hult och Davidsson.

I och med ert uttalande, är den här frågan helt utagerad från er sida nu?

– Det är den kommunikationen vi vill ge för den här stunden.

FOTNOT: JP söker Andreas Johansson för en kommentar.

SHL