HV71 har förlängt kontraktet med den 25-årige forwarden Christoffer Törngren. Det nya avtalet gäller över säsongen 2021/2022.

– Christoffer är en spelare med bra fart och som kan bryta mönster. Han har blivit jämnare i sina prestationer och tar ett större ansvar och vi ser fortsatt bra utvecklingspotential i honom, säger HV71:s sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

Törngren själv är glad över kontraktsförlängningen.

– Det känns jättebra och det är inspirerande att fortsätta i klubben. Jag känner mig som en riktig HV71:are efter mina år i klubben och vill fortsätta att utvecklas och hjälpa föreningen till framgång, säger han.

Vimmerbyfostrade Törngren kom till HV71:s J20-lag från Tingsryd inför säsongen 2013/2014, samma säsong gjorde han SHL-debut.

2016/2017 var han med och vann SM-guld med HV. I den sjunde och avgörande finalmatchen mot Brynäs spelade han en stor roll med sitt 1–1-mål i den tredje perioden, detta i en match som Simon Önerud senare avgjorde i förlängning.

Efter en ettårig sejour i Färjestad återvände Törngren till HV71 inför förra säsongen och nu står det alltså klart att ytterligare två HV-år väntar för forwarden.

Relaterat: HV:s sportchef bemöter uppgifterna om SHL-backen
Relaterat: Uppgifter: HV71 jagar Jönköpingskillen
SHL