Curt Lundmark var förbundskapten i Tre Kronor åren 1992-1995, innan dess var han assisterande i två säsonger. Under tiden som förbundskapten var OS-guldet 1994 i Lillehammer den stora framgången.

Den folkkäre före detta förbundskaptenen var även tränare för HV71 i flera år. Fem år blev det som huvudtränare i Jönköping, åren 1984-1989.

Nyligen var "Curre" Lundmark med om en otäck händelse. Efter att ha klippt gräsmattan vid sin sommarstuga föll han plötsligt ihop.

För Sportbladet berättar han om olyckan:

Annons

— Läkarna säger att det var blodtrycksfall. Det sista jag kommer ihåg är att jag böjde mig framåt. När jag vaknade till låg jag i ett dike. Jag svimmade, det blev som en blackout, säger Lundmark som inte vet om hur länge han låg avsvimmad.

— Jag har ingen aning, jag vet bara att de blev svart. Hustrun var inne i stugan och hon undrade varför det blev så tyst. När hon kom ut låg jag i diket.

Curt Lundmark fördes sedan med ambulans till sjukhuset i Västerås där han fick ligga över natten.

— Mina värden var jättebra, och läkarna har ingen riktigt förklaring varför det hände. Men blodtrycksfall kan tydligen drabba vem som helst.

Lundmark är fortsatt aktiv inom ishockeyn och incidenten håller inte honom borta från hetluften. Till helgen ska Lundmark coacha Tre Kronor Legends, med bland andra Peter Forsberg och Mats Näslund i laget.

— Nej, för sjutton, det ska bli riktigt roligt. Jag mår jävligt bra nu. Jag äter tabletter fortfarande mot smärtan, men jag hade en jäkla tur, säger han till Aftonbladet.