LÄS MER: Förre HV71-stjärnan: Vi får se

LÄS MER: Arlbrandt aktuell för HV71

LÄS MER: Fredrik Stillman lämnar HV71

För närvarande är Fredrik Stillman assisterande tränare i KHL-klubben Admiral Vladivostok, ett uppdrag han haft sedan han bröt med HV71 under förra året.

– Ja, det lettiska förbundet har varit i kontakt med mig och ställt en förfrågan, bekräftar hans agent, Joakim Persson.

Lettland står utan någon ordinarie lösning på posten sedan man efter förra årets VM valde att inte förlänga med Alexander Beliavski.

Joakim Persson bekräftar att det pågår diskussioner och att det lettiska förbundet är mycket intresserade.

– Jag har fört en dialog senaste tiden, sen får vi se vad som händer. Där är vi just nu, säger Joakim Persson, som tillägger att Stillman ”står högt” på Lettlands önskelista.

– De söker en kortsiktig och en permanent lösning och det är akut inför VM och inför höstens OS-kval.

Även Fredrik Stillmans KHL-klubb har aviserat att de vill förlänga.

– Jag håller på att se över hans nästa säsong för tillfället. Som det är just har Fredrik avtal med Vladivostok. Men han står inför ett vägval, antingen fortsätta med klubbhockeyn eller ett förbundskaptensjobb.

Skulle Fredrik Stillman ta över som ny förbundskapten blir det hans främsta tränarjobb i karriären. Stillman har två gånger varit assisterande tränare i HV71 men aldrig varit huvudansvarig, förutom i rollen som sportchef.

Vad säger han själv?

– Såklart han tycker det är kul att bli uppvaktad eftersom han är försvarschef i Vladivostok, han har hög status i klubben. Fredrik är väldigt lite för titlar, han vill göra ett bra jobb. Om det handlar om huvudtränare eller assisterande roll spelar mindre roll.

Vårens hockey-VM avgörs i Ryssland. Senare i höst står Lettland värdar för OS-kvalet till 2018 års vinterspel i Pyeongchang.

FOTNOT: JP har sökt Fredrik Stillman.