HV71 vann med 2-0 (0-0, 2-0, 0-0) mot tabelljumbon SDE. Men det var bud på betydligt fler mål, det visar skottstatistiken som gästerna vann med hela 35-9.

— Rent krasst är det en skitmatch. Hockeymässigt ska vi göra några mål till, säger Ulf Johansson.

Men det bestående intrycket från matchen är något helt annat.

Annons

— Det är tur att våra spelare lyckades uppträda med respekt för motståndare och domare, vårt lag skötte det med bravur. Men det sätt som spelas hockey på från ett annat lag idag hör inte hemma i den här serien, säger tränaren som riktar stark kritik mot sättet SDE uppträdde på.

— Vi har eventuellt en hjärnskakning, det är sparkar som missar sina mål - fult spel överhuvudtaget. De kommer i lägen som kan innebära svåra skador för våra spelare, säger Johansson.

Emily Nix tvingades avbryta matchen med en misstänkt hjärnskakning.

Präglar det hela matchen?

— Ja, det präglar hela matchen och jag gillar det inte.

— Det kändes ganska snabbt vart man (SDE) ville ha matchen. I det här läget möter dem ett bättre lag, det kanske är frustration över spelet, men jag skiter i vilket. Vad det än är så är det stor brist på respekt att köra med sådana trick som alla inom hockeyn vet är väldigt respektlösa.

Hur tycker du att ni hanterar situationen som uppstår?

Vi hanterar det väldigt bra. Försöker spela och fortsätter köra på. Jag känner dock att vi borde ha gjort några fler mål.

— Men sättet de uppträder på har jag inte sett från något annat lag i vår serie, säger Ulf Johansson.

Fanny Rask och Rikka Välilä gjorde gästernas två mål.