31-årige Christian Sandberg ansluter därmed till samma lag där lillebror Filip spelar.

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Sandberg till HV71:s hemsida.

För JP-sporten berättar sportchefen Johan Hult om det senaste nyförvärvet, som varit lagkapten i AIK de fyra senaste säsongerna:

– Christian har en otroligt bra karaktär och han kommer att göra allt för laget. Med den rutinen kommer han att tillföra mycket åt oss.

David Gustafsson åker över till Nordamerika.
Foto: Arkivbild

Johan Hult meddelar också att centern David Gustafsson kommer att åka över till Nordamerika för att slåss om en plats i Winnipeg Jets.

– Vi har hela tiden varit inställda på att David skulle bli kvar här hos oss i HV, men förutsättningarna har ändrats. David gjorde en riktigt bra camp hos dem i somras och de vill ha över honom.

David Gustafsson själv bekräftar att så är fallet:

– Det stämmer, jag ska över på Winnipegs rookie camp under tio dagar i början av september. Vi som är med där slåss sedan om några platser på nästa camp och där kämpar vi om platserna i NHL-laget.

Och hur tänker du om du inte tar en plats i Winnipeg Jets?

– Om jag inte tar en plats i Winnipeg är det HV som gäller för min del och då får man verkligen kriga om en plats. Nu är det riktigt bra konkurrens i laget, särskilt på centersidan, säger Gustafsson.

Annons

Samtidigt letar sportchefen Johan Hult efter fler förstärkningar.

– Ja, precis. Vi vill ha in en ytterforward till, men i och med att David åker över till Winnipeg vill vi stärka upp centersidan, säger Hult.

SHL