Olsson kommer närmast från Djurgårdens IF där hon har spelat de fem senaste säsongerna. 20-åringen har spelat sex säsonger i SDHL och vunnit SM-guld både med Linköping och Djurgården. Meritlistan består också av fyra junior-VM, fyra senior-VM samt ett OS. På sina 141 matcher i högsta ligan har hon gjort 176 poäng (90+86).

Redan under tidiga maj månad kunde Jönköpings-Posten avslöja att HV71 fattat intresse för talangen, men nu är alltså affären i hamn.

– Vi är oerhört glada att Hanna väljer HV71 för att ta nästa steg i sin utveckling. Hanna är en offensiv center med näsa för målet, som också har utvecklat sin defensiv under senare år. Hanna är på en nivå för att bli en bärande spelare i landslaget i många år framöver, säger Peter Ekelund, GM i HV71 till HV:s hemsida.

Hanna Olsson har tidigare spelat för HV71 under säsongen 12/13 och då blev det elva matcher sammanlagt i serie- och kvalspel.

Till HV:s hemsida säger Hanna Olsson:

Annons

– Jag ser fram emot att säsongen skall börja, redan från första mötet har jag haft en bra känsla att det finns en bra plan och struktur genom föreningen. Jag har haft en bra dialog med Peter och Lucas och jag känner att HV71 kommer att ge mig bra möjligheter att ta nästa steg i min utveckling både på och utanför isen. Sen är de såklart kul att komma tillbaka till HV71 då jag trivdes bra senast jag var här.