HFF bildades 1987 och har nu tagit ett gigantiskt kliv in i fotbollseliten. Föreningen har i nuläget varken organisation, resurser eller hemmaplan för superettan.

–Allra helst vill vi vara kvar på Vapenvallen. Men jag kan tänka mig att samarbeta med J Södra men vi vill inte till Stadsparken. Elmia är ett alternativ, säger klubbens sportchef Issa Iskander som nu i oktober är utsedd till Månadens Jönköpingsbo.

Fakta om Issa Iskander:

Ålder: Fyller 37 år den 21 december " jag och Stefan Liv fyllde år på samma dag"

Gör: Sportchef i Husqvarna FF vars lag nu tagit sig upp i superettan.

Gör också: Driver restaurang Casa Grande i Jönköping tillsammans med sin bror Tony Iskander.

Bor: I ett rött hus i Barnarp, 500 meter ifrån mamma och pappa som bor ovanför Barnarps pizzeria.

Annons

Familj: Sambon Maria Andersson och hunden Totti, döpt efter den italienska fotbollsspelaren Francesco Totti. Mamma, pappa, tre bröder och en syster. Lilla familjen består av 52 medlemmar, stora av 250, släkten i Sverige cirka 1 000 personer.

Motto: Att alltid ge sitt yttersta

Älsklingsfärg: Blått. De blå färgerna återfinns hos fotbollslagen Napoli, IFK Göteborg och Husqvarna FF - och min sambo Marias ögon är blågröna.

Så kopplar jag av: Sätter jag mig ner somnar jag. Är jag vaken är det full fart.

Drömmer om: Jag vill bli sportchef i allsvenskan. Vill stanna i Sverige och allra helst vara kvar i Jönköping.

Motivering: Issa Iskanders kontaktnät, hans koll på spelare från lägsta till högsta divisionen och hans förakt för normala arbetstider är en av byggstenarna i det som nu fört Husqvarna FF till Superettan.

Några röster om Issa:

"Issa är passionerad och spontan och brinner för det han gör. Han vill bli bättre på allt, att bedöma spelare, ha koll. Han lägger ner i princip en heltidstjänst som han inte får betalt för. Jag har känt honom i nästan hela mitt liv, kommer ihåg den knubbige lille killen från fotbollsplanen, engagemanget fanns där redan då."

Niclas Tagesson, tränare i Husqvarna FF

"Jag är överlycklig för Issas skull. Jag var med på matchen i lördags och på festen efteråt och det var som ett lyckorus i hela kroppen. Issa är en ärlig, godhjärtad och positiv människa som klarar av det han vill göra. Han är en fantastisk person och väldigt driven. Issa är min största kärlek och min bästa vän."

Maria Andersson, sambo sedan 15 år, driver Smörgåsbutiken på Torpa