Tidigare år har Skillingaryds gymnastikförening arrangerat konvent med gästledare och föreläsare från andra föreningar. Gästledare blir det även i år, men nu provas en lite annan inriktning på tillställningen.

Gymnastikföreningen

Bildades 1954.

Har som motto: ”Jag vägrar sitta still”.

Johanna Malmklint är ordf..

Gymnastikföreningen

Bildades 1954.

Har som motto: ”Jag vägrar sitta still”.

Johanna Malmklint är ordförande.

Under hösten arrangerades pass under veckans alla dagar, ibland 2–3 stycken.

Har aerobic, zumba, yoga, tabatha, cirkelfys och pump i utbudet. Plus ”vanlig” gympa i olika intensiteteter.

— I helgen kommer vi inte bara att ha prova-på-gympa för vuxna, utan även för barn, berättar Anette ”Nettan” Karlsson som är ansvarig för utbildningsverksamheten i föreningen.

Aktiviteterna för barn begränsar sig till barngympa och redskapsgymnastik i åldersgrupperna 3–6 år och 7–12 år – totalt fyra olika pass.

— Där handlar det mycket om att bygga banor av olika svårighetsgrad, berättar Nettan.

Mer för vuxna

För vuxna finns det desto mer att välja ifrån på ”smörgåsbordet”: Aerobic, zumba, yoga, tabatha, cirkelfys och pump. Plus ”vanlig” gympa i olika intensiteter. På ledarsidan återfinns förutom gästerna Edit och Annelie även en del av föreningens egna ledare; Bea, Nettan, Johanna, Berith, Lena, Jerry, Salle och Camilla.

Vuxna kommer som vanligt att husera i Arenan, medan barnen får hålla tillgodo med den intilliggande sporthallen.

För att alla ska garanteras plats – arenan rymmer 100 – kommer biljetter att säljas – alla intäkter går sedan till Cancerfonden.

— Vad ska jag säga mer om det hela…? Det pågår hela förmiddagen, fram till klockan 13, och för den som blir hungrig finns det en kiosk, tipsar Anette Karlsson.