De flesta kanske känner igen Jamie Meyer från tv-programmet "Popstars" som han förvisso inte vann, men han fick ett skivkontrakt efteråt. Nu är det dock annat än vanlig rak pop som gäller för sångaren från Göteborg.

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på jp.se, Jnytt.se, smalanningen.se, vn.se, smt...

Fakta: Afterwork med Håkan Eng

När? Afterwork med Håkan Eng sänds på jp.se, Jnytt.se, smalanningen.se, vn.se, smt.se, smalandsdagblad.se, vetlandaposten.se falkopingstidning.se, vastgotabladet.se skovdenyheter.se skaraborgslanstidning.se och tranastidning.se varje fredag 16.30.

Var? Programmet sändes från Harrys i Jönköping 20/5. Gratis inträde för livepubliken. Under våren turnerar programkonceptet runt mellan olika krogar i Småland och Skaraborg. Nästa gång sänds programmet från Harrys i Jönköping igen. Då är gästartisten Magnus Carlsson.

Mer? Du kan önska låtar eller skicka in din aw-bild genom att instagramma oss med #awmedeng. Vi kan komma att publicera bilderna i direktsändning. OBS! Du måste ha en öppen instagramprofil.

— Jag har alltid varit intresserad av när pop möter country. Det är från när jag upptäckte det i Chicago under min första resa till USA 2001. Men mitt under "Popstars"-maskinen fanns det inget utrymme för mig att få göra det, säger Jamie och fortsätter:

— Om vi spolar fram ett par år, efter att ha spelat med Lady Antebellum och LeAnn Rimes i Sverige var det ingen tvekan om att göra Nashvilleresan verklig.

Vad är det som lockar med countrymusiken?

— Det är deras sätt att berätta historier och soundet på skivorna.

Vad har varit störst hittills i din karriär?

— Mötet med Bryan Adams (som specialskrev låtar till Jamie) är stort för mig. Annars skulle jag sätta L.A. Music Award-titeln, turnén med Lady Antebellum och spelningarna på Bluebird Café i Nashville högt på listan.

Annons

Just nu är Jamie Meyer aktuell med en ny singel som faktiskt kom till genom inspiration från sociala medier.

— Låten kom på tal efter ett instagraminlägg som jag gjorde där jag tog ett kort på mormor och morfars gamla lägenhet medan jag flyttade ut. Jag skrev "What may look like a dead end street to you, will always be Holy ground to me" och där föddes idén.

Du gästar After Work med Håkan Eng. Om du ska koppla av en fredagseftermiddag, vad lyssnar du på då?

— Hm, det är en bra fråga. Det kan vara allt från KISS till Tommy Nilsson.

Förutom Jamie Meyer gästade även The Theander Expression. Bakom projektet finns gitarristen Andrée Theander från Falköping. Det är han som har skrivit den mesta musiken och spelat in det mesta också. Till det han inte kan göra själv har han hyrt in andra.

— Jag är mest gitarrist, låtskrivare och producent. Men jag märkte att min demosång funkade på en del låtar som jag har spelat in. Sen har jag hyrt in andra sångare till de andra låtarna, säger Andrée Theander.

Musiken är åt den klassiska 70-talsrocken med exempelvis Boston som ett exempel. Ett smakprov på det kommer det att bjuds på i talkshowen.

— Det har ju mest varit ett studioprojekt, men nu börjar det ramla in gigförfrågningar i och med den andra skivan (som släpptes i februari).