LÄS MER: Sushiboom i Jönköping

Hon har drivit Samurai Sushibar på Östra Storgatan i tio år tillsammans med Billy Brilliantes, totalt har paret haft restaurang i nitton år.

— Nu vill vi pröva på att göra något annat. Vi börjar med sushi och sallader och sedan får vi se, säger Johanna Borg.

Idén är att de som jobbar på exempelvis på Torsvik, Ljungarum, Saab, länssjukhuset Ryhov eller på högskolan ska kunna beställa sushi eller sallad via en app. Sedan kommer företaget, som heter Foodfixers Express, att köra ut maten till särskilda stopp i närheten av arbetsplatserna.

— Vi gör kanske fem till sex stopp på drygt en timme där vi lämnar våra beställningar. Ett stopp kan ligga mellan två arbetsplatser så att man kan gå dit och hämta. I appen kan man se var vi har det närmaste stoppet. Vi kör till olika industriområden eller företag vissa bestämda dagar i veckan, säger Johanna Borg.

Hon tycker att det är bra ur miljösynpunkt att sushi–beställningarna körs ut till en speciell plats istället för att var och en tar sin egen bil och åker och hämtar Sushi själva.

— Vi får inte heller något matsvinn eftersom vi levererar det som kunderna har beställt, säger Johanna Borg.

Om Jönköpingsborna nappar på idén är tanken att fler arbetsplatser ska kunna beställa sin sushi till jobbet. Företaget vill också samarbeta med matvarubutiker så att kunderna kan hämta sin sushilåda i charken, ungefär som en matkasse.

Johanna Borg och Billy Brilliantes har också planer att ha catering.

Imorgon, torsdag, förväntas politikerna i stadsbyggnadsnämnden ge klartecken till att paret får driva sitt matföretag på Hedenstorp. I handlingarna, som politikerna utgår ifrån, anser tjänstemännen att det sushi-fabriken gör passar detaljplanens syfte.

LÄS MER: Stjärnkock satsar på japansk mat