En 57-årig före detta strippklubbsägare är misstänkt för att ha mördat en man med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos. Mannen ska ha bragts om livet den 21 december förra året.

Nu har polisen kunnat fastställa mannens identitet och det som åklagaren går ut om mannen bekräftar JP:s tidigare uppgifter.

Åklagaren Adam Rullman berättar för Jönköpings-Posten att det är en man i 40-årsåldern med utländsk bakgrund. Han är osäker på mannens brottsliga förflutna i dagsläget.

— Det är den person som vi hela tiden trott att det är, säger Adam Rullman.

Den 57-årige mannen greps tidigt på morgonen den 22 december och har suttit frihetsberövad sedan dess. Mannen häktades den 23 december, ett beslut från tingsrätten som mannens advokat överklagade. Hovrätten fastställde sen tingsrättens beslut.

En man i 20-årsåldern är också han häktad i sin frånvaro, misstänkt för brottet.

— Han är fortfarande på fri fot, säger Adam Rullman.

Vet ni var han är?

— Nej, det vet vi inte för då hade vi fått tag på honom.

Polisen har genomfört en omfattande dörrknackning.

— Det har varit mycket förhör med personer kring de inblandade personerna. Det är en omfattande teknisk bevisning av olika slag för att återskapa händelseförloppet så bra som möjligt, säger Adam Rullman.

Han vill inte ge några detaljer om hur mordet kan ha gått till.

— Vi har en bild över hur det gått till, en arbetshypotes. Men vi låser oss inte vid den utan vi jobbar brett, säger han.

Förra veckan anhölls en person misstänkt för inblandning i brottet. De första uppgifterna sa att det var en man. Men det var en kvinna född på 60-talet.

— Det fanns inga häktningsskäl. Men personen är fortfarande misstänkt och intressant för utredningen, säger Adam Rullman.

På tisdagen omhäktades 57-åringen av tingsrätten. Ett beslut som försvarsadvokat Leif Silbersky inte kommer att överklaga.

— Nej, det går snabbare om vi låter polisen utreda det här, säger Leif Silbersky till JP.

Mannen nekar fortfarande till brott.

— Inställningen är att han inte gjort något som kan klassas som mord.

Hur mår din klient?

— Man mår dåligt om man är misstänkt för ett sådant allvarligt brott som mord.

Vet du något om den man som är häktad i sin frånvaro?

— Ja, men jag har inga kommentarer.