Someone's kallar sig för Jönköpingsband, men sanningen är egentligen att de är ett band med medlemmar från Vaggeryd och Huskvarna. Det var dock när de gick i skolan tillsammans som tankarna med bandet kom igång.

— Vi pluggade alla, förutom trummisen, på samma skola och så fick vi höra talas om musiktävlingen Musik Direkt, säger Johan Gunnarsson.

— Det började med att vi ville vara med i tävlingen, sedan började vi utveckla det. Vi hittade något i det så nu har vi försökt satsa stenhårt på det. För vi märkte att det kommer att bli bra, flikar Oliver Sääv in.

De gick, mot vad de själva trodde, vidare till länsfinalen och där fick de bra kritik. Det gjorde att Johan och Oliver tillsammans med Filippa Törnroth, Måns Ottosson och Gustav Ottosson fortsatte lira. Snart firar bandet tre år ihop.

— Efter Musik Direkt började vi utvecklas och hitta vårt sound. Vi gick från popen mer mot rocken innan vi landade där vi är nu, säger Johan som berättar att influenserna är Coldplay, Kings of Leon och U2.

Oliver i bandet kanske känns igen för en del. Inte konstigt eftersom han syntes i nationell tv ett antal gånger under hösten när han deltog i "Idol". Det var en erfarenhet som han nu tar med sig in i bandet.

Annons

— Absolut, vi tar det ännu mer seriöst efter det. Nu har vi fått den pushen från programmet. Det hjälper oss så klart. Jag har tagit med mig lite medieträning och även erfarenhet att stå framför en kamera, röstcoaching. Det mesta har jag tagit med mig därifrån kan man säga.

För resten av bandet var det lite tudelat även om de självklart var glada för honom.

— Man hade de orostankarna, hur skulle det gå med bandet? Så det var både tråkigt och en lättnad när han åkte ut, säger Johan.

Samtidigt så har Oliver inte släppt den egna solokarriären som "Idol"-medverkan hjälpte honom att få lite fart på. Bland annat släpper Oliver en del låtar på Youtube och så har han även en del egna spelningar.

— Det här är det jag lever för så då är det bara att fortsätta, det är ingen del som behöver ta skada av den andra utan hjälper varandra förhoppningsvis.

Närmast i allt är ep-släpp med Someone's. Till helgen släpper de "Live while I'm young" och helgen efter firar de den releasen med en konsert på RED.

— Det är vår andra ep faktiskt, men den första riktigt välgjorda. Det var innan vi hittade vår stil, säger Johan.

— Sista låten på ep:n är helt ny, den har vi inte spelat live tidigare. Och den är superbra tycker jag. Den är verkligen oss. Texten betyder väldigt mycket, den har mycket känsla och låten är medryckande - särskilt refrängerna. Allting klaffade helt enkelt, säger Oliver.

Releasekonserten på RED är 24 november.