LÄS MER: Kritik: Konsult fick chefstjänst utan förhandling

I april avslöjade Jönköpings-Posten att en IT-konsult fick en chefstjänst utan att ha sökt tjänsten och utan att något löneärende upprättats. Ansvarig för den rekryteringen var IT-chefen Kaj Stenman. Kommunens egen utredning riktade då skarp kritik mot hur ärendet skötts.

Det är mitt ansvar. Det blev fel, det är inget snack om det, sa IT-chefen Kaj Stenman då.

Samtidigt hade det ofullständiga ärendet godkänts på högsta nivå, av stadsdirektören Carl-Johan Korsås och personalchefen Ylva Millback. Ylva Millback sa då att löneärenden alltid ska upprättas.

Nu kan Jönköpings-Posten avslöja att Kaj Stenmans egen anställning har skett på ett liknande sätt.

LÄS MER: Stadsdirektören och personalchefen godkände gräddfilslön

När Kaj Stenman blev IT-chef fick han en månadslön på 75 000 kronor. Det är 16 300 kronor mer än den förre IT-chefen Janne Dicander hade när han slutade.

— Jag tror att den sattes redan när han var verksamhetskonsult och jobbade 60 procent, sedan har den legat kvar, säger personalchef Ylva Milback.

Det stämmer dock inte, som verksamhetsstödjare skulle Kaj Stenman ha tjänat 55 000 kronor i månaden om han hade arbetat heltid.

Men när lönen för IT-chefstjänsten skulle sättas var inte personalavdelningen inkopplad utan den var något som förhandlades fram i samtal mellan Carl-Johan Korsås och Kaj Stenman.

- Lönen avgörs från tillfälle till tillfälle. Att han har högre lön än den tidigare chefen, så är det ofta faktiskt, säger stadsdirektören Carl-Johan Korsås.

Men på vilken grund fick han den här lönen?

- Ja, kompetens. Att han behövdes i organisationen.

Men om lönehöjningen är rimlig går inte att kontrollera. Carl-Johan Korsås anställde Kaj Stenman utan att ett löneärende upprättades.

- Det här med löneärende håller jag aldrig på med. Varför det inte finns kan inte jag svara på, säger han.

Maria Idehn, förhandlings- och lönechef i Jönköpings kommun, säger att den här dokumentationen borde ha funnits.

— Det är till för att vi ska sätta rätt lön, säger hon.

Carl-Johan Korsås är Kaj Stenmans chef och därmed ansvarig för rekryteringen av Kaj Stenman, men det är personalavdelningen som upprättar själva löneärendet.

Annons

— Den vanliga gången är att vi på personalkontoret är inblandade i lönesättningen. Man skulle ha begärt in uppgifterna, säger Maria Idehn.

Hon säger att det handlar om att ha ordning och reda, att de ska följa kommunens riktlinjer.

Löneärendet innehåller information om tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Om det finns ett löneanspråk ska det finnas här.

Dokumentationen är viktig för att det inte ska bli några frågetecken i efterhand. Om någon ifrågasätter lönen går man tillbaka till löneärendet, berättar Maria Idehn.

Varför det inte upprättades vet inte Maria Idehn, eftersom hon inte arbetade med det då.

Ylva Millback, personalchef på Jönköpings kommun, säger att personalavdelningen inte var med och bestämde Kaj Stenmans lön.

— Personalavdelningen var inte inblandade då.

Men det är en bild som inte Carl-Johan Korsås delar.

- Jag samråder alltid med min personalchef när jag rekryterar folk. Det har jag gjort i det här fallet också, säger han.

Så att personalavdelningen inte blandades in stämmer inte?

- Lönen var en förhandling mellan mig och Kaj. Den samrådde jag med Ylva om.

Men enligt kommunens demokratiskt beslutade riktlinjer ska arbetsgivaren rådgöra med personalfunktionen vid en chefsrekrytering.

Många är kritiska

Flera personer inom kommunen som Jönköpings-Posten har pratat med har ställt sig frågande till hur det kan komma sig att Kaj Stenman kan tjäna mer än sin företrädare och samtidigt sakna tidigare erfarenhet av IT.

— Kaj hade inte och har fortfarande inte så mycket kunnande inom IT vilket medför att han lutar sig mot först den ene och sedan den andre då han själv inte kan så mycket, säger en person som har vänt sig till kommunens visselblåsarfunktion.

LÄS MER: Hög lön men mindre erfarenhet

Kaj Stenman har tidigare arbetat inom mäklarbranschen och med ledarskap. Hans utbildning består av kurser på Berghs school of communication i Stockholm.

Carl-Johan Korsås säger att Kaj Stenman anställdes för att driva ett förändringsarbete och att det viktiga var att upprätta fungerande relationer mellan förvaltningarna och IT-avdelningen.

Det är ändå ovanligt att ha en IT-chef utan IT-erfarenhet. Var det inget som diskuterades?

- Jag kan inte säga hur det är i andra organisationer. Det primära är att man är en duktig ledare och de egenskaperna hade Kaj. Vi har ledare i andra förvaltningar utan fackkunskaper.

Har det kommit fram några problem relaterade till bristen på IT-erfarenhet?

- Jag har inte hört någonting. Han har en bra relation med de andra förvaltningarna, så nej.

LÄS MER: Säkerhetsbolag utreder chefskritiken