Kristi Himmelfärdshelgen har Sydsvenska Rallyt SSR körts med start och mål i Älmhult. Det är första gången rallyt arrangeras med den orten som bas och rallyt satte verkligen sin prägel på samhället under de två dagar det pågick. Service och slutmål var placerat mellan IKEA-hotellet och muséet.

Strax under tolv mil specialsträckor på mycket krävande Smålandsvägar under fredagen och lördagen satte den svenska rallyeliten på prov.

Totalsegrade gjorde Fredrik Åhlin från Karlstad som ledde rallyt från start till mål.

I junior-SM klassen för trimmade bilar, klass R3, hittar vi tre ekipage från Skillingaryds MK. Bäst av dessa för dagen var utan konkurrens Rasmus Thulin Johansson med kartläsaren Robin Rosengren. De körde in på en imponerande femteplats i sin första SM-tävling.

– Vi tog oss runt alla tolv specialsträckor utan några bekymmer alls, berättar en glad Rasmus.

– Känns väldigt skönt att allting fungerar som det ska efter vinterns renovering. Samarbetet i bilen fungerar bra och blir bättre och bättre för varje kilometer vi får åka ihop och det känns väldigt bra inför framtiden. Har nu anmält mig också till nästa SM-tävling.

Då är kartläsaren Robin upptagen så då får rutinerade Sara Mejving ta hans plats.

Markus Theorin med kartläsaren Henrik Söderqvist, som låg på silverplats sammanlagt i SM, hade ett favoritskap på sina axlar. De gjorde lite små misstag på den första sträckan men slog till med bästa tid i klassen på tredje sträckan för att sen rulla och bryta på fjärde. Dagen förstörd.

Annons

Anton Claesson, Grimslöv, med Anton Geijersson, SSMK, bredvid sig låg på en femte plats när motorn gav upp på femte sträckan.

Kortaste tävlingen av klubbens förare gjorde Erik Bergman/Per Andersson. Vid starten på SS 4 ville inte bilen vara med längre. Ett förmodat elfel avslutade snöpligt rallyt.

– Riktigt tråkigt förstås men inte mycket att göra åt. Vi får felsöka och rätta till och sen komma igen. Positivt är ju att jag har fina däck och mycket bensin kvar till nästa tävling, skojade Erik Bergman.

Nästa tävling för klubbens förare är Ljungbys Midsommardans den 19 maj med hela arton ekipage från Skillingaryds MK på startlinjen