LÄS MER: Flera bilinbrott i centrum

Det var vid 03-tiden som händelsen ägde rum. En okänd gärningsman har krossat en stor ruta på cirka 2 x 3 meter. Denne har sedan tagit sig in i lokalen.

Kontanter stals för 2000 kronor och alkohol för 1000.

— Det är tredje gången på en månad som vi har påhälsning av tjuvar. Nu är jag trött på det här. Så nu tänker jag sova i restaurangen med ett basebollträ bredvid som jag kan ha att skrämma tjuvarna med om de kommer igen, säger George Iskander.

George Iskander har drivit restaurangen i elva år och fram till den senaste månaden har han enbart haft ett inbrott.

Den senaste månaden har restaurangen haft påhälsning tre gånger. Vid de två tidigare tillfällena har tjuvarna gått in via två dörrar.

— Det känns väldigt tråkigt. Jag har fått betala en självrisk på 8000 kronor vid varje tillfälle. 24000 kronor är mycket pengar att förlora för mig på en månad, säger han.

Annons

George Iskander tycker det är konstigt att en restaurang som ligger så synligt utmed Barnarpsgatan drabbas.

— Det är mycket folk i rörelse och en vältrafikerad gata. Jag är dock kritisk till polisen. Den borde visa sig mer på stadens gator. Samhället behöver också fler poliser för att hålla i ordning. Som det är nu sker det alldeles för många brott, säger han.

Han själv tar således lagen i egna händer genom att sova på restaurangen och vara beväpnad.

— Det ska inte behöva vara så. Vi borde ha så många poliser ute på stadens gator att de kan sätta stopp för tjuvar som de här, säger han.

George Iskander tror också att det är samma inbrottstjuv/tjuvar vid alla tre tillfällena.

Knappt en timme senare under natten greps två män efter ett inbrott i en källare på Brahegatan. Efter förhör anhölls de av åklagare. Polisen utreder nu om det kan finnas något samband mellan inbrotten.

– Vi håller på att kolla upp om de kan länkas ihop, säger Maria Lavesson på polisen.

Under natten mot lördagen var det även inbrott i flera bilar i city, samt i en kyrka i Kaxholmen.