Under onsdagsmorgonen tog polisen emot två anmälningar om inbrott och stölder på skolor i Jönköpings kommun. Vid 07.00-tiden kom den första anmälan som gäller Hovslättsskolan där personal upptäckt att det varit inbrott. Någon eller några personer har tagit sig in i skolans lokaler genom att bryta upp ett antal ytter- och innerdörrar. Ett 25-tal datorer ska ha stulits.

– Det är en del stulet. De har gått ganska systematiskt tillväga, gått från rum till rum och letat efter datorer vad det verkar. De lät alla stationära datorer vara kvar, men däremot tömt datorvagnen på datorer och några av lärarnas arbetsdatorer är stulna också, säger Marcus Mohlin, biträdande rektor på Hovslättsskolan.

Det var skolstart igår och andra dagen efter sommarlovet kom eleverna på Hovslättsskolan till en brottsplats.

– Området där polisen har varit är avspärrat, men verksamheten är inte på något sätt inställd idag. Några har fått ha lektioner ute och lite så, vi har fått improvisera nu under förmiddagen, säger Marcus Mohlin.

Vid klockan 07.30 kom nästa polisanmälan om stöld/inbrott. Det var personal på Gräshagsskolan som, när de kom till jobbet, upptäckte att flera dörrar var uppbrutna. I det fallet var det vid 10.00-tiden fortfarande oklart om, och i så fall vad, som stulits vid inbrottet. Brottsplatsundersökning på respektive skola kommer att utföras under dagen.

Annons

– Vi har haft påhälsningar, men än så länge har vi inte sett någonting som de har stulit, säger Kjell Andersson, rektor på Gräshagsskolan.

Enligt Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst, är det ännu oklart om inbrotten har något samband.

Polisen har ännu ingen misstänkt för stölderna/inbrotten och är intresserad av tips och iakttagelser från allmänheten.