Det var vid klockan 4 på onsdagsmorgonen som larmet kom om en brand med kraftig rök på Hörle Wire, som är en metallindustri. Larmet om branden kom klockan 4 på onsdagsmorgonen.

Styrkor från Värnamo, Jönköping, Hestra och Stockaryd arbetar med att bekämpa branden och antalet brandmän har ökat successivt.

– Vi är ungefär 60 personer som jobbar med branden, säger Johan Ragnar, mediebefäl på plats.

Ingen person har skadats i branden.

3 000 kvadratmeter

Annons

Det är en yta 3 000 kvadratmeter som brinner. Räddningstjänsten fick söka med värmekamera för att lokalisera brandhärden. Men den stora ytan gjorde det också svårt att få kontroll på branden eftersom den spred sig till taket. Först efter två timmar upplevde man att branden var under kontroll.

– Det är en stor del av byggnaden som har brunnit. Vi började med att släcka inne i byggnaden men nu är det främst takkonstruktionen som vi jobbar med, säger Johan Ragnar.

Under onsdagskvällen meddelade räddningstjänsten att man kommer ha runt 20 personer på plats under natten för att bekämpa branden. De säger att det inte längre rör sig om några öppna lågor i byggnaden, men att det pyr och glöder i takkonstruktionen, vilket gör att man ännu inte kan säga att branden är helt under kontroll. För att undvika att branden ska sprida sig ytterligare så har man sågat hål i taket.

— Vi kommer fortsätta bekämpa den här hela natten, och förmodligen hela dagen i morgon (läs torsdag. reds anm. ) också. Vi kommer ha en styrka på 20 personer i natt och säkerligen ett femton-tal i morgon, säger brandingenjör Johan Nilsson.

– All brandrök ska man ju försöka undvika och känner man av den så ska man försöka undvika området, säger Johan Ragnar

Vad som orsakat branden är ännu oklart men det kan handla om ett elfel, enligt SOS Alarm.