Ormhuset är första etappen i ett bostadsområde som Vätterhem hoppas ska rymma bortåt 800 lägenheter. En tiondel av dem finns nu i ormhuset.

— Det går jättebra, vi har inflyttning 24 oktober, säger Annika Karlén, projektledare.

Fyror över

De lägenheter som gick först var ettor, treor och de femmor som ligger högst upp. Nu finns det några fyror och en femma kvar som är lediga.

— Vi ser inga problem med att hyra ut de sista lägenheterna som det ser ut i dagsläget, säger Charlotta Bjerkert, projektledare och ansvarig för uthyrning av lägenheterna.

Kostar som villor

För en fyra får du betala omkring 13 000 kronor och den kvarvarande femman går lös på ytterligare ett par tusenlappar i månaden.

Annons

— Nybyggnation kostar ju oavsett. Det är klart man kan ju inte jämföra detta med en trea på Råslätt som byggdes 1960, säger Annika Karlén.

Det är få av de som ska flytta in som flyttar från en annan lägenhet hos Vätterhem.

— Det är faktiskt väldigt många som flyttar från sina villor, säger Charlotta Bjerkert.

Infrastruktur behövs

Så småningom ska det byggas en ny tillfartsväg till området och en ny bro. Den gamla bron vigs åt gång- och cykeltrafik. En ny gång- och cykelväg ska göra det lätt att cykelpendla till centrum.

Vätterhem ska också bygga ett gym, en bmx-bana och en naturlekpark med hinderbana.

Inne i lägenheterna är det trägolv och vita väggar, vita köksluckor och vitt kakel i badrummet. Hyresgästerna har inte kunnat påverka det.

— Inga val, alla lägenheter ser exakt likadana ut, säger Charlotta Bjerkert.