— Vi har haft flera bud som inte har nått upp till den nivå där säljarna känner att de kan vara beredda att skriva avtal, säger Jan Ulvenäs, mäklare hos Eklund Stockholm New York, som tog över försäljningen av slottet i maj 2017.

Innan dess låg slottet ute till försäljning hos Svensk fastighetsförmedling. Priset sänktes då från drygt 24 miljoner kronor till 22 miljoner kronor.

Annons

Nu kommer priset att sänkas ytterligare, då ägarna till slottet istället väljer att sälja marken och slottet separat. Vad prislappen kommer landa på är ännu inte bestämt.

— Ägarna tror de får ut mer om de säljer slott och mark för sig. Det finns en kategori spekulanter som bara är intresserade av slottet. Om vi når upp till den nivån får vi se, men kanske kan vi hitta en ny kategori av köpare och dessutom är köpeskillingen lägre, berättar Jan Ulvenäs.

Att det totalt har tagit snart två år att få slottet sålt är inte ovanligt, menar han.

— Jag har hållit på i flera år med vissa fastigheter, så det är inte helt onormalt. Det har funnits intressenter och ganska många har hört av sig och tittat, men vi har inte lyckats få ihop spekulanternas bud med köparnas krav.

Stjärneborgs slott uppfördes 1915 av Malte Liewen Stierngranat och är byggt i en nationalromanisk stil. Slottet har en boyta på 350 kvadratmeter, med 14 rum, varav 7 dubbelsovrum.