2003 hölls den allra första Minimelodifestivalen i Jönköping och sedan dess har det rullat på med en ny tävling varje sportlov. Men i år väljer kommunen att prioritera annat före festivalen.

— Playday går före då vi vill göra något nytt och som inte har några krav på prestation. Vi har fått in synpunkter från ett flertal personer som är tveksamma till tävlingsmomentet när det rör sig om så unga barn, säger Mazar.

Annons

Festivalen har ökat i popularitet de senaste åren med totalt 39 mellanstadieelever som deltog förra året, varav 16 av dem gick till finalen, och det har varit mycket publik och ökad mediebevakning. Mazar menar däremot att det inte varit tillräckligt stort intresse.

— Personalen har uttryckt att det har varit för få deltagare på varje deltävling, finalen blir alltid lyckad med flera deltagare och mycket publik men på deltävlingarna har det varit svårt att få folk att ställa upp.

Tidigare deltagare i tävlingen innefattar kända namn som Amy Diamond och Jill Svensson, där den sistnämnde även varit jurymedlem de senaste åren och framtiden för tävlingen är oklar.

— Det är självklart att det kan komma tillbaka om tillräckligt stort intresse finns. Det är ju ett fantastiskt arrangemang, men det har blivit för seriöst och tävlingsinriktat de senaste åren.