Relaterat: Missa inte: Läs allt om HV71 och HC Dalen i hockeybilagan – fullmatad bilaga på 64 sidor

På tisdagen var det dags för SHL:s upptaktsträff i Stockholm. Representanter från samtliga 14 SHL-klubbar fanns på plats och på scenen modererade C Mores programledare Björn Oldeen ett program som innehöll en förinspelad presentation av samtliga klubbar.

– HV71 är spännande och säkert rejält revanschsugna efter förlust i kvartsfinalen i fjol. (Markus) Ljungh och (Mattias) Tedenby är två stora tapp som kommer att kännas av – men det har värvats mycket intressant, framför allt på baksidan med Eric Martinsson, Emil Johansson och Johannes Kinnvall. De ger HV71 en rörlighet och spets som man tidigare har saknat, sa C Mores expert Sanny Lindström i inslaget om HV71.

Fakta: De vinner SM-guld – enligt SHL-tränarna

Bert Robertsson, Linköping: Färjestad.

Thomas Berglund, Luleå: Frölunda.

Peter And..

Fakta: De vinner SM-guld – enligt SHL-tränarna

Bert Robertsson, Linköping: Färjestad.

Thomas Berglund, Luleå: Frölunda.

Peter Andersson, Malmö: Färjestad.

Sam Hallam, Växjö: Växjö.

Cam Abbott, Rögle: Rögle.

Tommy Samuelsson, Skellefteå: Skellefteå.

Niklas Eriksson, Örebro: Luleå.

Magnus Sundqvist, Brynäs: Brynäs.

Robert Ohlsson, Djurgården: Djurgården.

Roger Rönnberg, Frölunda: Frölunda.

Johan Pennerborn, Färjestad: Färjestad.

Stephan Lundh, HV71: HV71.

Håkan Åhlund, Oskarshamn: Luleå.

Roger Melin, Leksand: Frölunda.

Annons

Det blev också en längre regelgenomgång med SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink, en dragning om spelarnas säkerhet med Johan Hemlin, som är sportchef och vice VD i SHL, och ett samtal om projektet ”nollvision hjärnskakningar” med projektledaren Morgan Johansson.

Upptaktsträffen avslutades med att de svenska hockeyjournalisterna och tränarna i samtliga lag skulle sia om vilket lag som vinner SM-guldet våren 2020. Enligt journalisterna är Djurgården klar guldfavorit med 24,13 procent av rösterna. Frölunda, Färjestad, Luleå och Växjö hamnade också före HV71 (5,74 procent av rösterna) i journalisternas guldtips.

Här är SHL-lagens tränare samlade. Övre raden från vänster: Johan Pennerborn, Färjestad, Roger Rönnberg, Frölunda, Sam Hallam, Växjö, Robert Ohlsson, Djurgården, Peter Andersson, Malmö, Roger Melin, Leksand och Bert Robertsson, Linköping. Nedre raden från vänster: Niklas Eriksson, Örebro, Cam Abbott, Rögle, Stephan Lundh, HV71, Thomas Berglund, Luleå, Tommy Samuelsson, Skellefteå, Magnus Sundqvist, Brynäs och Håkan Åhlund, Oskarshamn.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Bland tränarna är Färjestad och Frölunda, tre röster var, guldfavoriter. HV71 fick en röst när tränarna skulle välja sin guldfavorit – det var HV-tränaren Stephan Lundh som tror på sitt eget lag.

Relaterat: "Domarna i svensk hockey är riktigt bra"
Relaterat: HV71 guldfavorit i SDHL: ”Jag känner ingen press”
SHL