Efter föregående dags regnande hade det svettiga högtrycket bytts mot klar frisk luft, med en del molntäcken på den blå himlen. Helt perfekt för att röra sig i långklänning och kostym till en bit in på småtimmarna.

Annons

Samtliga studenter och bilar körde ett uppsamlingsheat på Cirkle K:s parkering vid Skillingaryds södra infart. Därefter var det dags för den första egentliga punkten, defileringen inför anhöriga på Hemköps parkering. Många anhöriga hade valt att bara vara med där, medan andra prioriterade ankomsten till balen i Hok – eller både ock.

Vid Fenix gymnasieskola i Vaggeryd upprepades det hela, men för de anhöriga från Vaggeryd. I år, liksom i fjol var det ett 20-tal fordon, typ sport-, och veteranbilar som i kortege ställde kosan mot Hok och herrgården vid sjön. Där släpptes paren av framför entrén till herrgårdsbyggnaden och en fördrink inne på balkongen.

Efter ett tredje varv inför anhöriga förflyttade sig eleverna till ”rännet” där själva middagen hålls. Den inleds 19.30 med en förrätt bestående av en räk- och kräftbakelse med grön olivolja, som huvudrätt serveras sedan helstekt oxfilé med rödvinssås och potatis Dauphine och lite senare en dessert med jordgubbsglass och limecurd med maräng och drömcrumble.

Senare under kvällen/natten serveras kaffe och, för den som är mer hungrig, vickning i form av korv och bröd.