Jönköping har haft deltävlingar i Melodifestivalen förr - senast 2007 - men nu är det slut med det. Det meddelar Destination Jönköpings vd Patrik Olderius i en intervju med SVT Småland.

— Till att börja med så är det flera deltävlingar som sker på andra platser. Vilket gör att det inte blir speciellt unikt för oss. Vi får inte fler tillfälliga besökare till stan. Melodifestivalen vänder sig till stor del till dem som redan bor i Jönköping. Då anser vi att det finns andra arrangemang att lägga pengarna på som vi vet ger större besöksnäringseffekter, säger Patrik Olderius, vd Destinations Jönköping till SVT.

Annons

Melodifestivalen har många tittare, går inte ni miste om ett tillfälle att marknadsföra Jönköping?

— Vi måste hela tiden göra prioriteringar, det här har vi valt att prioritera bort. Vi anser att det finns andra saker att lägga pengarna på, säger Patrik Olderius till JP.

I intervjun med SVT pekar Patrik Olderius bland annat på Dreamhack som ett av evenemangen de hellre satsar på.

— Eftersom vi kallas Jönköping the city of Dreamhack så vet de mellan 15 och 35 år att evenemanget hör ihop med Jönköping. Då ökar chansen att de väljer oss när de ska studera eller flytta på sig, säger han vidare i intervjun.