En säsong som lider mot ett fiasko utan dess like. En helförstafemma med spelare som påstår sig brinna för HV. Där det i varje intervjupratas om kärleken till föreningen och känsla att få spela i Kinnarps, Ullström, Tedenby och KAPTEN Thörnberg… var någonstans befann ni er igår? Ni som skulle gå i bräschen för det här laget. En huvudtränare som inte kan ställa krav på spelarna. Lindbom var igår ”miced up” och vad framgick i Cmores tv-sändning då? Efter att ha sett den i repris i dag (tisdag) låter Lindbom mer som en pojklagstränare som pushar spelarna än att komma med taktiska inspel. Han står nästan alltid med händerna i fickorna och svarar för det mesta, ”Jag vet inte vad som är fel”eller ”vi måste göra mål på våra chanser”. Två sportchefer som tycker att det är förbannat trevligt att luncha med spelarna, nästan trevligare än att värva bra spelare.

Den så hyllade Johan Hult fick en halv backbesättning skadad och har svarat upp med värvningar av hög kaliber. När Berglund, Ytterell, Reese och Jaakola (till och från) gått skadade länge har HV71 svarat med Zanetti som inte platsade i Brynäs, Fredrik Styrman som slagit tre assist i Pantern och mest varit inne på baklängesmål. Däremot har Hult lyckats ta in Elliott, vilket får ses som den enda imponerande värvningen under säsongen. Utöver dessa tre backar har Hult även hämtat in Felix Sandström från Brynäs (utlånad till Oskarshamn). Det mesta talar för att Sandström och Gunnarsson är det målvaktspar HV satsar på till nästa år. För ett lag som ville vara topp-4 över tid (som Hult säger) är det i min bok alldeles för svagt. Bortsett från Hults svaga vävningar under säsongen finns det stora frågetecken kring värvningarna som skulle ersätta stora delar av guldlaget.

Annons

Finländaren Max Wärn var HV:s kanske sämsta utespelare igår, en spelare som skulle bli en ”publikfavorit” och vara som bäst i en tuff slutspelsserie, igår var han under isen... Robin Figren värvades in och skulle få fram sin offensiva uppsida i HV, istället är han sämre än någonsin, huserar nu i en fjärdeformation,och snackar mest med Dick Axelsson på Twitter.

Busy busy making money” är nog en låt Bill Sweatt nynnar på. Ytterligare en spelare som fick chansen att göra det han får betalt för. I rond 1 mot LHC hade Sweatt ett friläge i slottet och ett öppet mål, vilket resulterade i noll mål. Det verkar som att den där expertskatten inte var särskilt värd att ordna med. En toppspelare med en förmodad lön därefter som underpresterat hela året (förutom omgång 45-52).

Det ska sägas att Sweatt kommer från två riktigt dåliga år och likt förbannat valde Hult att satsa på honom och förvänta sig att han skulle bli HV:s notoriska målskytt, tillsammans med Sebastian ”Glasspelaren” Wännström.

Mycket är fel i HV71 och nu får föreningen ta käftsmällen genom att åka ut mot LHC i en åttondelsfinal (HV:s sämsta notering sedan 2005). 2011 vann HV serien och Janne Karlsson var guldtränare året innan 2010. När laget sedan åkte ut mot AIK i kvartsfinal fick han sparken. När nu Lindbom vunnit guld och året efter slutar åtta och förmodligen åker ut i åttondel, så ska det bli spännande att se vad ”HV71-familjen” gör med honom.

//Oavsett vad ses vi nästa år. Du är medgångare först när du slutar att gå.

För Hv71:s bästa!