Kommentar till reportaget i JP 12 januari.

Västersjön med dess sommarstugor och skog (det som finns kvar) är ett andningshål för många Jönköpingsbor och hundar. Detta rekreationsområde måste få vara kvar med son badplats. Att planera in en ökad industrialisering eller bostadsbyggande här är totalt vansinnigt!

Annons

Jönköpings kommun har redan ”dödat” den vackra lilla gölen nordöst om Västersjön. Detta vittnar om en okänslighet av naturvärden som är häpnadsväckande.

Vilka är det som styr oss och vad har dessa politiker för mänskliga värden?

I Västersjön finns en vacker badplats i den norra ändan. Det förekommer tipspromenader runt sjön och i skogen på söndagarna. Frisksportarna har sin klubbstuga där. Vattnet är klart och rent och närheten till Jönköping gör att det är ett mycket attraktivt område.

Att låta företag och bostadsbyggande förstöra detta område är girigt och utan kunskap om de naturvärden Västersjön ger Jönköpingsborna.

Jag är chockad över Anders Jörgenssons uttalande om Västersjön! Vi människor måste få kunna samla kraft att leva i denna hetsiga värld. Då behövs områden som Västersjön och Axamo. Områden som dessa kan inte ersättas av psykofarmaka eller ökade meningslösheter som mer ägodelar eller flotta våningar i city!

J-O Larsson