Det är inte så konstigt eftersom maten inte lagas på skolan utan skickas hit från andra skolor (Bäckadalsgymnasiet, Råslättsskolan och Flahultsskolan). Vi har alltså inget tillagningskök på vår skola. Det har varit bestämt i många år att köket ska byggas om men det har blivit uppskjutet hela tiden. År 2017 fick skolan bekräftat från kommunen att köket skulle byggas om under sommaren men det hände aldrig.

För det första så vet ni kanske att barn och ungdomar blir mycket trötta när de äter för lite mat. Detta märker vi tydligt på lektionerna.

För det andra så påverkar detta miljön eftersom maten transporteras hit med hjälp av olika fordon, som släpper ut avgaser.

För det tredje så tycker de flesta barn på skolan att maten inte är särskilt god så de slänger den. Vissa elever tar för givet att maten inte är god, så de slänger maten innan de har smakat vilket inte är bra för miljön.

I stället för att bygga om köket på Ljungarumsskolan valde man bland annat att bygga Munksjöstaden. Vi vet att det är brist på bostäder men vi tycker att vår hälsa är viktigare!

Tre hungriga elever

Relaterat: Så får du din insändare publicerad på Perspektiv