Hon är ansvarig för projektet Lövsuccé och tillsammans med olika myndigheter och organisationer inspirerade hon markägare i östra Vätterbranterna till att satsa mer på lövträd.

— Vi vill att lövet ska få göra succé i lanskapet samtidigt som det är viktigt med successioner, vi vill få in allt från ungt till äldre löv, säger Marielle.

Varför är det så bra med lövträd?

— Som skogsägare kan det vara bra att sprida de ekonomiska riskerna eftersom virkespriserna kan variera över tid, och för den mänskliga upplevelsen är det oftast mer attraktivt att ströva omkring i ett område med lövträd, särskilt den här årstiden, säger Marielle samtidigt som hon pekar på de knallgula ekarna bakom sig.

Gott om myror

Under lördagen berättade Jägarförbundet om hur man lockar bort viltdjur från lövskogsplanteringar, Södra visade maskiner, WWF informerade om skogsbränslen och Gränna skogsgrupp pratade om naturvärden som är kopplade till löv- och blandskog.

Förutom ett stort antal skogsägare som förkovrade sig genom de olika stationerna fans även en del yngre besökare med intresse för skogen.

— Idag lär vi oss om naturen. Det finns mycket myror här, säger Frank Solheim.

— De gör så att naturen mår bra, säger Viktor Sandberg.