Under mellandagarna har Keolis haft brist på fordon, vilket har lett till färre bussturer. Företaget som ansvarar för tätortstrafiken i Jönköping har inte haft tillgång till tillräckligt många bussar.

— De är trasiga. Vi har haft lite otur med två krockar, som inte ens har varit vårt fel. Vi är ju inte ensamma på vägarna, säger Mats Norss, områdeschef för Keolis.

Fordonsbristen ledde till inställda bussturer under torsdagen och det finns en risk att problemen fortsätter även under fredagen.

Annons

— Det kan vara problem imorgon också. Sedan ska det vara bra igen, säger Mats Norss på torsdagseftermiddagen.

Effekterna av fordonsbristen kommer att vara begränsade till enstaka dagar, enligt Keolis.

— Det gäller någon eller några dagar.

Keolis kan inte svara på vilka bussar eller vilka linjer som riskerar att bli drabbade.

— Det kan jag inte säga nu. Vi får pussla där vi kan för att våra resenärer ska bli så lite lidande som möjligt, säger Mats Norss.

I somras slöt Keolis ett avtal om att förlänga samarbetet med Jönköpings Länstrafik (JLT) till år 2021. Keolis har haft uppdraget sedan 2011. De planerar inga särskilda åtgärder för att förhindra fordonsbrist i framtiden.

— Det är ingen katastrof, vi har en viss fordonsreserv. Den här gången är det flera olyckliga omständigheter som spelar in, det finns inga garantier mot det.