I samband med Texprocess-mässan i Tyskland, den ledande internationella mässan för klädtillverknings- och textilindustrin, fick Jönköpingsbolaget Inventechs säljbolag Coloreel ta emot ”Texprocess Innovation Award 2017” i kategorin Ny teknologi. Utmärkelsen har delats ut sedan 2011 för att lyfta fram framstående prestationer och ny utveckling inom branschen.

— Vi sökte efter innovationer som är banbrytande för hela sektorn. Coloreels teknologi representerar ett helt nytt angreppssätt för branschen, säger Jürgen Brecht, ordförande för den internationella expertjuryn, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: De vann priser på årets Jönköpingsgala

Coloreeltekniken är ett nytt sätt att färga textiltråd under pågående produktion. Den första produkten med tekniken är Embroline, som används ihop med brodyrmaskiner.

Tekniken har utvecklats i det tysta under flera år, samtidigt som bolaget har samlat in kapital. Ett EU-bidrag på 20 miljoner kronor tidigare i år gav en ordentlig skjuts framåt. Inventech tilldelades även utmärkelsen Årets innovation på årets Jönköpingsgala.