Efter Ironman Kalmar är tävlingen i Jönköping landets största. Den blev tidigare i år utsedd till världens mest rekommenderade 70.3-lopp i konkurrens med bland andra tävlingar i Sydafrika, USA och Spanien.

Under fredagen blev det klart att Ironman 70.3 och Destination Jönköping har förlängt sitt samarbetsavtal vilket innebär att loppet fortsätter att arrangeras i Jönköping i minst tre år framöver.

– Ironman 70.3 i Jönköping har under de tre senaste åren utvecklats till ett utav våra viktigaste arrangemang på vår destination – som bygger vår platsattraktion på en internationell arena, genererar stora besöksnäringseffekter för vår kommun och främjar folkhälsa, säger Patrik Olderius, vd för Destination Jönköping, i ett pressmeddelande.

Under årets tävling slog loppet flera rekord. För första gången var den slutsåld med 2 150 anmälda deltagare. Den hade också 55 nationaliteter på plats vilket är fler än tidigare.

– Sedan starten år 2016 så har vi sett tävlingen växa fram till att bli en given sommarfest för Jönköpings och dess invånare. Det är otroligt häftigt att se hur hela stan kommer ut för att heja på deltagarna och det unika med tävlingen i Jönköping som vi sällan ser på andra lopp i världen är att det står publik längs med hela banan och inte bara i den mest centrala stadskärnan, säger Mattias Markenstrand, tävlingsledare för Ironman 70.3 i Jönköping.

Annons

Nästa års tävling i Jönköping äger rum 7 juli.