Efter de Ironman som genomförts på olika platser i världen under 2017 har de 55 000 deltagarna fått svara på en enkät. Enligt enkäten är Jönköpingsloppet det främsta loppet i världen i kategorin “Will recommend to a friend” (vilket ungefär betyder: "Det skulle jag rekommendera till en vän”).

Annons

– Att vara bäst i världen i just denna kategori efter bara två år är oerhört hedrande, ett kvitto och en belöning för väldigt mångas hårda arbete! Att 98,5 procent av våra deltagare vill rekommendera sina vänner att tävla hos oss är helt fenomenalt, det är den högsta siffran som någonsin uppmätts av något av Ironmans lopp i världen, kunde inte vara mer stolt! säger Mattias Markenstrand, tävlingsledare för Ironman 70.3 Jönköping, i ett pressmeddelande.

Carl-Gustaf Tollén, eventansvarig på Destination Jönköping, är också mycket nöjd med omdömet:

– Vilket fantastiskt betyg till alla som på något sätt har varit inblandade i arbetet med Ironman, men också till publik och näringsidkare som bidrar till att ge en positiv bild av Jönköping. Det är ett bevis på att vårt sätt att arbeta med ”staden som arena” ger resultat och bidrar till att sätta oss på den idrottsliga världskartan, säger Carl-Gustaf Tollén.

Årets upplaga av Ironman 70.3 Jönköping arrangeras den 8 juli.