Relaterat: Bildextra: Upplev Ironman igen – se alla 269 bilder från folkfesten
Relaterat: Nordén om stödet: ”Kepsen höll på att flyga av”
Relaterat: Frida är Ironmans marknadschef

Löparen Bengt Cronquist, köpte en cykel och bestämde sig för att testa på Ironman för första gången. Men trots all träning var han nära att tvingas avbryta loppet.

– Jag hade precis passerat Huskvarna och var i en liten backe i Vättersnäs när det small till och tog stopp. Kedjan hade hoppat. Jag var för trött och svag för att hålla uppe cykeln och lyckas fixa kedjan, berättar Bengt Cronquist.

Han ropade efter funktionärer, men de kunde inte hjälpa till. Som förstagångstävlande hade han inte mycket tid över till cyklingen och behövde komma iväg för att hinna i mål.

– Då kom en par promenerande och killen gick fram för att hjälpa. Han var fint klädd och då är det kanske inte självklart att man stannar för att greja med en kedja. Men han visste vad han gjorde och kunde sen cykla vidare.

Bengt Cronquist sprang i mål med 6 minuter till godo. Utan hjälpen hade han blivit tvungen att bryta. Målgången firades med familj och vänner med middag på en restaurang. Nu vill han tacka paret med ett presentkort till en middag på samma restaurang, eftersom de var anledningen till att han klarade loppet.

– En liten hjälp blev så stor, så jag vill tacka dem. Efter all träning hade det varit tråkigt att behöva bryta för en sån sak.

Är ni Ironman-löparens hjältar? Hör av er till red@jonkopingsposten.se, så ordnar vi kontakt med Bengt Cronquist.

Annons