Inför fredagens medeldistans låg Envall 1.26 efter norskan Anine Lome. När O-Ringen ska avgöras på lördagen är det istället Isa Envall som har kopplat greppet och leder med 2.24 före Lome.

IKHP-tjejen var tvåa på medeldistansen, 17 sekunder efter IFK Göteborgs Victoria Björnstad men det räckte gott och väl för att ta över ledningen totalt.

I H17–20 har Mullsjö SOK:s Axel Nalbin dominerat hela veckan och fortsatte att göra så under fredagen. Etappsegern innebär att han leder med hela 16.38 inför den avslutande etappen.

En annan som har goda förutsättningar inför lördagens långdistans är Isak Eskilsson. IKHP-killen vann fredagens etapp i H14-klassen och leder totalt med 11.46.

Mullsjös Irma Westh leder även hon inför avslutningen. Då handlar det om D12-klassen och här är det lite tätare i toppen. Irma är prick en minut före tvåan.

IKHP:s Olle Karlsson och Anette Granstedt blev båda etappsegrare under fredagen, i H15 respektive D50. Båda ligger på andra plats i sina klasser inför den avslutande långdistansen, Karlsson med 4.56 upp till ledaren medan Granstedt behöver ta in 3.15 för att stå som slutsegrare.

IKHP har framgångar även i mountainbikeorienteringen där Tilda Palm leder D16-klassen med god marginal.