— Det är härligt att få känna att man når ut till så många människor med sin musik. En sak är att häcka i Stockholm och vara med på tv, att uppträda inför folk på gatan är vad artistskapet handlar om, säger Isa Tengberg.

Artistnamnet Isa ska egentligen stavas med stora bokstäver, om man ska rätta sig efter varumärket. Men den 17-åriga Bromma-tjejen är faktiskt mer intresserad av att hennes musik blir tagen på allvar.

Annons

— Jag har jobbat stenhårt sedan barnsben, berättar Isa, ville kunna leva på sången, nu lever jag drömmen. Nästa steg är att bli etablerad och inte bli känd som hon som tävlade sig upp.

Isa slog igenom som femåring i Småstjärnorna i TV4 i vilken hon framförde Jill Johnsons ”Crazy in love”. Efter det blev det Talang 2008, Junior Eurovision Song Contest innan hon i våras slog sig in i stora Melodifestivalen med ”Don't stop”. I den följande Eurovision-finalen blev hon historisk som den yngsta jurymedlemmen genom tiderna.

— Det var en ära, säger Isa medan hon låtar sig förevigas på ”selfies” och skriver autograf på armar och magar.

Du kanske får leva med att du är tävlingsförknippad?

— Lite, skrattar hon.

Hennes program på Vaggerydsdagen varar i knappt en halvtimma, under vilken hon hinner framföra sina hits med ”Don't stop” som avslutning, förstås. Två dansare, annars är musiken förinspelad. Men scenvagnen gungar och de runt 500 i publiken är uppvärmda när det är dags för Someone's och Linda Bengtzing att ta över.