Utmärkelsen Årets tränare delas ut av Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan och utses i samarbete med Sveriges superligatränare. Därmed har Johan Ivarsson röstats fram till Årets tränare av sina tränarkollegor.

Motiveringen lyder:

”I fjol fick Jönköping kämpa för att klara nytt SSL-kontrakt. I år gick man till slutspel. En del i den magiska resan och förvandlingen har varit den här tränaren som återvände till laget efter fem års frånvaro och satte sin prägel på gruppen omgående.​”

Det känns betydligt bättre än när de (tränarna i serien) inför säsongen tippade oss på tolfte plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Skämt åsido så är det en utnämning jag värderar högt och är stolt över. De lever ju i samma värld och vet hur mycket slit som ligger bakom, säger Ivarsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Sen vill jag också tillägga att vi är ett team som jobbat tillsammans runt laget där alla dragit sitt strå till stacken, allt från sportgrupp till sjukgymnast och assisterande tränare samt inte minst min familj.

Han berättar också om hur han ser på sitt ledarskap och vad han lyckats med där.

– Som sagt så är vi ett team som jobbat tillsammans. Vi gav alla tydliga roller och förklarade vad vi förväntade oss av varje spelare och fick alla att acceptera sin roll. Så just tydligheten tror jag har varit en framgångsfaktor. Sen har ju matchcoachingen varit lyckosam denna säsong.

Annons

Det är sedan tidigare klart att Johan Ivarsson kommer att träna JIK även nästa säsong. Som JP-sporten skrivit om tidigare kommer han att göra det tillsammans med Daniel Stenmarker som hämtas från Hovslätts herrlag.

JIK gjorde en riktigt fin säsong och tog sig i år till slutspel.
Foto: Robert Corell
Relaterat: Efter succésäsongen – JIK förstärker tränarstaben