Stadsbyggnadsnämnden har gett föreningen ett tillfälligt bygglov för tältet på två år.

– Nu när vi kan flytta ut tältet från arenan så får vi plats med en ny handikappläktare där, så det är jättebra, säger Svante Stalin, styrelseledamot i J-Södra.

Sponsortältet kommer att ta upp en stor del av den nuvarande p-platsen framför Stadsparksvallen.

"Ingen perfekt plats”

– J-Södra behöver ett tält för sina sponsorer. Det är inte den perfekta platsen att låta den ligga på parkeringsplatsen framför arenan. Men nu har vi sagt ja till ett tillfälligt bygglov på två år och sedan får vi utvärdera platsen tillsammans med J-Södra efter det. Kanske blir det en annan plats till säsong två, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Sponsortältet kommer att användas kommande säsong och representanter för J-Södra har tidigare uttalat att man kommer att testa hur väl tältet fungerar på den aktuella platsen. Där finns alltså idag en parkeringsplats och fortsättningsvis kommer det endast finnas några handikapplatser kvar att nyttja av den när tältet är på plats.

I nästa vecka ska politikerna i tekniska nämnden fatta beslut om en ny p-plats i anslutning till Humlevägen vid den nya hundrastgården.

Ny kiosk

Där ska det, enligt tekniska kontoret, bli mellan 40 och 60 nya parkeringsplatser. Det kostar mellan 2 och 2,5 miljoner att göra den här nya p-platsen men enligt Anders Jörgensson (M) är det en plats som ändå skulle bebyggas. Nu bygger man där tidigare än beräknat.

Ytterligare förändringar kommer att ske inne på Stadsparksvallen. Bland annat ska resultattavlan i sydvästra hörnet flyttas eftersom den i nuläget inte är helt synlig från huvudläktaren.

– Sen ska även kiosken och souvenirbutiken vid den gamla ingången (bredvid hemmastå) ersättas av en helt ny kiosk, säger Svante Stalin i J-Södra.

LÄS MER: J-Södra vill mingla i stort tält