Relaterat: Därför bör ’Granens’ debut på Vallen locka till folkfest – det är ett utmärkt tillfälle för J-Södra

Efter vinster mot Sydkorea, Mexiko och Schweiz föll Sverige mot England i kvartsfinalen under VM i Ryssland. En av Sveriges viktigaste spelare, om inte den viktigaste, var lagkaptenen Andreas Granqvist som under resten av säsongen kommer att spela i Helsingborgs IF.

När superettan startar om i helgen kommer skåningarna på besök och då vill J-Södra ta tillfället i akt att hylla herrlandslaget och kaptenen Andreas Granqvist.

– Vi kommer inte göra något superavancerat, men vi är fantastiskt stolta över vad landslaget lyckades med i Ryssland. Det är bra för alla i svensk fotboll, säger J-Södras evenemangsansvarige Sebastian Lagrell.

Relaterat: Thelins succé i comebacken – nätade direkt

Var det självklart att göra det?

– Jag tycker det är självklart, men sedan måste vårt fokus ligga på vårt lag. Landslagsframgångar gillar vill alla samtidigt som det förenar fotbollssverige. Det gynnar oss.

Dock är det inte alla som är nöjda. Flera J-Södrasupportrar har uttryckt sig på sociala medier om att det är fel att hylla en motståndarspelare innan matchen och samtidigt flytta fokus från det som är viktigast.

– Det förstår jag, men allt fokus kommer att ligga på matchen. Det här handlar inte om att hylla motståndarlagets kapten utan vår landslagskapten, säger Lagrell, som tror på mycket publik under söndagens match.

Relaterat: J-Södraprofilen om Blåvitt-succén, EM-drömmen – och bröllopet

– Jag tror att det kan bli över 3 000 åskådare. Jag hoppas att vår publik kommer att sluta upp men mycket handlar om hur mycket bortasupportrar som kommer. Det kan komma runt 1 000 HIF-supportrar tror vi.

Annons

En supporter skriver bland annat: "Jag skiter i om Granqvist såväl skrev Voynichmanuskriptet eller lyckats lösa Palmemordet. Givetvis ska han hyllas för sin insats i VM. Men inte där, och inte då!" '

Läser du i appen? Läs fler reaktioner här.

Relaterat: J-Södra bekräftar – de kan säljas i sommar: "Klart det väcker intresse..."

"Jönköpings Södra vill tacka det svenska herrlandslaget för prestationen och fotbollsunderhållningen under sommaren. Det kommer ske innan matchstart mot Helsingborgs IF på Stadsparksvallen söndagen den 29 juli och matchstart är kl. 17.30. Passande nog väljer herrlandslagets lagkapten, Andreas Granqvist, att göra comeback i svensk klubbfotboll, i just Helsingborg och i matchen mot Jönköpings Södra. Det blir ett passande tillfälle att också ta emot uppmärksamheten från föreningen vilket sker i samband med de båda lagens line-up", skriver klubben på sin hemsida.