Samtidigt är jag inte alldeles förvånad.

Efter att socialdemokrater och moderater i förra veckan gick ut med nyheten att de nu var överens om att en ny arena ska byggas på Jordbrovallen, har jag vid några tillfällen fått frågan om jag nu tror att frågan äntligen är löst.

Jag hade väldigt gärna velat svara ja på den frågan men vis av erfarenhet ställde jag mig något tveksam.

För tre år sedan presenterade de då ansvariga politikerna satsningen som innebar att J-Södra skulle ta över driften av Stadsparksvallen och bygga ny arena.

Ett år senare hette det att J-Södra inte alls skulle ta över Vallen och någon ny arena i Stadsparken skulle det nog inte heller bli tal om.

När jag gick igenom gamla JP-artiklar hittade jag ett inlägg som jag själv skrev vid juletid 2014 angående arenaärendet, hur illa skött det var av kommunen och hur dåligt J-Södra hade behandlats.

Det där inlägget hade jag, med små förändringar, egentligen kunnat återanvända i dag. Nu två år senare är vi nämligen åter igen tillbaka på ruta ett, i värsta fall lika långt från ett arenabeslut som då.

Annons

Det handlar inte främst om huruvida Jordbrovallen är mer rätt än Stadsparksvallen eller tvärtom. Visst är det viktigt att utreda olika alternativ så att en ny arena hamnar så rätt som möjligt i alla avseenden men den tiden borde ha varit förbi för länge sedan.

Nu måste kommunen komma till skott och fatta ett beslut.

Redan 2014 oroade sig J-Södra för om klubben skulle få dispens för spel på Stadsparksvallen i superettan.

Nu är läget detsamma med den skillnaden att J-Södra söker dispens för allsvenskt spel på Stadsparksvallen. Det mörka molnet som heter ”hemmaspel på Borås Arena” hänger fortfarande över klubben.

1 december går den nuvarande dispensen ut och det brinner med andra ord i knutarna.

Svenska Fotbollförbundet är visserligen inte så kinkigt med exakta datum i sådana här dispensfrågor, normalt sett. Det viktiga för förbundet brukar vara att det finns ett beslut om ny arena och en tidsplan för bygget, eller åtminstone något som liknar detta.

Nu saknas både beslut och tidsplan, vilket det i och för sig gjort tidigare också utan att det hindrat J-Södra från att få dispens. Men någonstans finns möjligen en gräns för Svenska Fotbollförbundet.

Om förbundet menar allvar med sina arenakrav och bestämmelser kring dispenser är det ju inte alls orimligt att man börjar fundera över vad sjutton de ansvariga i Jönköping pysslar med – och inser att här händer ju ingenting på arenafronten.

Nej, hemmaspel för J-Södra på Borås Arena känns tyvärr inte helt orealistiskt just nu.