På måndagen hade J-Södra med ordförande Sune Lantz och klubbdirektör Kjell Lundgren i spetsen ett möte med kommunen.

– Jag har tagit del av de önskemål som J-Södra har och kommer att rapportera vidare till kommunalråden under tisdagen, säger Carl-Johan Korsås, stadsdirektör i kommunen som var med på mötet.

Enligt uppgifter har J-Södra fortfarande inte gett upp hoppet om att kunna bygga sittplatser på den befintliga ståplatsläktaren. Dessutom vill de ha en ståplatsläktare på kortsidan ner mot Jönköping. Dessutom har de fått ett tillfälligt bygglov så att läktaren för bortasupportrarna kommer att kunna utökas med över 1000 platser.

– Det finns många olika tankar som vi diskuterar i stort och smått. Vi tittar på olika lösningar, säger Sune Lantz, J-Södras ordförande.

Det finns flera olika faktorer som ska synkas ihop för att en helhet ska bli bra.

– Det är polis och säkerhet, räddningstjänsten, publiken, föreningen och kommunen, säger Sune Lantz.

Enligt uppgifter till JP har exempelvis polisen åsikter om att de vill ha J-Södras supporterklack så långt ifrån bortasupportrarna som möjligt.

– Säkerhetsfrågan är givetvis oerhört viktig, säger Sune Lantz.

Kommunen har tidigare sagt att fem miljoner ska avsättas till en upprustning av Stadsparksvallen. De pengarna kommer till största delen gå till kameraövervakning och plantäckning.

— Det här är en jättestor fråga. Men vi använder Stadsparksvallen april-november och det kanske går att hitta tillfälliga lösningar. Saker och ting kan hyras istället för att köpas. Sedan kan det finnas ett förflyttningsvärde och återanvändningsvärde också, säger Sune Lantz.

En ordförande som märker av att J-Södra är mer attraktivt.

– Intresset är jättestort och vi tittar på olika modeller och min förhoppning är givetvis att vi kommer lösa alla frågor. Samtalen med kommunen förs i positiv anda, säger Sune Lantz.