Både Lindström Leister och Jukovic är födda 1997. Nu tar de gemensamt klivet från J-Södra till Assyriska för att känna på seniorfotbollen på allvar.

Och att de kommer samtidigt till den nyblivna division 2-klubben är inget minus, menar den talangfulla duon.

— Ska jag vara ärlig så pratade jag mycket med Adam innan jag bestämde mig för Assyriska och jag försökte få honom att gå hit också. Han är en stor anledning till att jag är här nu, vi har spelat tillsammans i tre år och av mittbackarna jag spelat med är han den som har hittat mig bäst, säger Midhad Jukovic, en poängstark spelare som kan användas på flera positioner i mittfältet.

Hur kommer det sig att du hittar Midhad så bra?

Annons

— Vi tänker fotboll väldigt lika, har spelat och tränat tillsammans mycket och fått fram en bra kemi. Det ska bli kul att spela här tillsammans, säger mittbacken Adam Lindström Leister, som har skrivit på för ett plus ett år med Assyriska.

Jukovics låneavtal sträcker sig säsongen ut.

— Jag vill komma hit och hjälpa laget så mycket som möjligt. Sedan tror jag att jag kan utvecklas som fotbollsspelare här och bidra med en del poäng, säger Midhad Jukovic.

Lindström Leister:

— Sättet Assyriska tänker fotboll på, att äga bollen mycket, lockade mig. Jag har också fått en bra bild av "Tegan" (Andreas Tegström, tränaren) och hela föreningen.

Assyriskas sportchef Rubel Shamoun om de senaste nyförvärven:

— Midhad har visat i träningsmatcherna att han är en väldigt intressant spelare, en som vi tror väldigt mycket på. Han kommer på lån från J-Södra och vi är tacksamma över att de har hjälpt oss att lösa det här.

— Adam är en väldigt stor talang, tycker jag. Han läser spelet bra och jag tror att han kommer att få gott om speltid den här säsongen.