J-Södra krossade Syrianska med 4-0 på Stadsparksvallen men nu kommer uppgifter att mötet i superettan kan ha varit uppgjort.

Enligt Sportbladet Spel störtdök oddsen på 3,5 mål vid avspark och enligt samma uppgifter tydde allt på att det skulle bli fyra mål i mötet.

– I samband med vissa uppgjorda matcher kan man, trots att man är väldigt säker, ändå lämna ett litet utrymme för tvivel. Det kan man inte den här gången. Det var chockerande. Det värsta exemplet jag sett på många år, så som oddsen kollapsade. Vi är helt övertygade, säger Francesco Baranca från matchfixing-organisationen Federbet till tidningen.

Svenska Spels presschef Johan Thisell säger till JP att man inte såg något avvikande mönster, men å andra sidan hade man inte något livespel på matchen.

Spelbolaget Unibet valde dock att stänga spel på matchen under första halvlek.

– Gårdagens match i superettan stängdes efter misstänkt spel på framförallt över/under-marknaden, säger bolagets PR-chef Jonas Nilsson till Sportbladet Spel.

För J-Södras Tommy Thelin är uppgifterna om misstänkt läggmatch nytt.

– Det skulle förvåna mig och det är tråkigt om något sånt här skulle förta vår prestation, säger Thelin.

Du såg inga tecken på något märkligt under matchens gång?

– Nej, verkligen inte. Bara att de (Syrianska) kändes förbannade på varandra. Sen brukar de alltid stå högt med sin backlinje men tittar vi på målen vi gör är det konstigt att något skulle vara tillgjort.

Syrianskas ordförande Fikri Halef dementerar för Länstidningen i Södertälje att någon av Syrianskas spelare är inblandade.

- 100 procent säker. Vi har gjort en intern utredning. Vi har gått in och tittat, hört runt i klubben. Och det är helt uteslutet. Under alla mina år i klubben har jag aldrig hört om något liknande, säger Halef.

Nu har Svenska fotbollförbundet inlett en granskning för att ta reda på vad som har hänt, säger förbundets jurist Krister Malmsten för JP.

– Vi fick information igårkväll att det fanns misstankar om oegentligheter och då informerade vi både Svenska Spel och Uefa. Mer än så kan jag inte säga just nu.

Hur fick ni reda på det?

– Jag tog del av det i ett mejl efter matchen.

Hur ser ni på uppgifterna?

Vi tar alla sådan här information på allvar. Med de rutiner vi har kommer vi sätta igång och titta på saken.

Vad innebär det?

– Jag kan inte gå in på detaljerna av utredningstekniska skäl men vi kommer kontakta Uefa.