Det var i söndags som det stod klart att Andreas Brännström, som har varit klubblös i ett halvår, blev J-Södras nye tränare.

– Under den korta tid jag har varit här har jag fått ett bra bemötande av spelare och tränare, sa 42-åringen till JP-sporten efter att han genomfört sitt första träningspass med laget på Odensberg.

Efter den förra succésäsongen, som slutade med att Brännström tog upp Dalkurd till allsvenskan, var gröntröjornas tränare nära att skriva på för IFK Göteborg.

Då ryktades det om att anledningen till att det inte blev så var att Dalkurd och Blåvitt inte kunde komma överens om en övergångssumma för Brännström – men för Fotbollskanalen berättar nu huvudpersonen själv att beslutet låg hos honom.

– Man får inte prata om avtal utåt men det är väl preskriberat nu så då kan jag säga att det var ganska enkelt. Jag hade en klausul där jag själv kunde säga upp det för 20 000 kronor. Jag var alltså Sveriges billigaste elittränare, sedan kan man läsa om förhandlingar och allting men när du har den faktan så förstår du att rätt mycket av beslutet låg hos mig, säger 42-åringen till Fotbollskanalen och berättar att han hade ett kontrakt klart med Göteborg.

Annons

– Ja, men jag vet ju vilka rubriker det blir på det där nu, men det är aldrig klart förrän något är påskrivet. Men det är klart att jag hade kunnat snabba på processen genom att säga upp mitt kontrakt.

I samma intervju berättar Brännström även att J-Södras förre tränare Jimmy Thelin var aktuell för Blåvitt.

– Det var andra som tackade nej innan mig. Hade Olof Mellberg eller Jimmy Thelin velat så hade jag aldrig kommit på tapeten.

Relaterat: J-Södras nya tränare på plats: "Jag gillar jobbiga spelare"
Relaterat: Sundvall: "J-Södra har inte råd med fler misstag"
Relaterat: Thelin om J-Södras tränarrockad: "Får stötta det"