De 24 riksreportrar som hittills funnits på TV4 bevakar allt som händer utanför Stockholms gränser. I och med sparpaketet kommer bara 18 av de tjänsterna att finnas kvar. Redaktionerna i Jönköping, Norrköping, Falun och Sundsvall avvecklas helt och ytterligare en tjänst i Umeå kan komma att plockas bort.

Förändringar i TV4-organisationen

24 tjänster blir till 18. Redaktionerna i Malmö, Göteborg, Skövde, Östersund, Umeå och L..

Förändringar i TV4-organisationen

24 tjänster blir till 18. Redaktionerna i Malmö, Göteborg, Skövde, Östersund, Umeå och Luleå blir kvar, medan Jönköping, Norrköping, Falun och Sundsvall avvecklas.

- Ledningen har ringt runt till de berörda under morgonen och meddelat att de blir av med sina jobb, säger Victoria Banozic, riksreporter och medlem i klubbstyrelsen SJF.

TV4 och Nyhetsbolaget meddelar att det, i hela landet, ska dras in 90 tjänster totalt inom TV4, C More och Bonnier Broadcasting. På två år ska de därmed spara 400 miljoner kronor.

Det här är andra gången på kort tid som TV4 gör större neddragningar. Under 2014 fick ett hundratal anställda lämna TV4 när medieföretaget meddelade att man skulle lägga ner de lokala nyhetssändningarna på landets 21 redaktioner.

- Casten (Almqvist, VD på TV4, reds. anm) säger att de vill stärka nyhetsbevakningen och göra mer nyheter som folket vill ha. Hur ska de veta vad folket utanför Stockholm vill ha när de lägger ner oss en efter en? säger Victoria Banozic.

På redaktionen i Jönköping jobbar i dagsläget två fastanställda journalister. Hur fort avvecklingen kommer ske är inte klart, detta ska förhandlas med facket. Men ledningen menar att det bör gå så fort som möjligt av hänsyn till de inblandade, säger Victoria Banozic.

TV4