Det finns 55 namn på förslaget till Moderaternas kommunlista och Christofer Gullberg hamnade på nummer 53.

Förslaget kom som en fullständig överraskning för honom.

— Jag har inte fått några hintar, ingen ur nomineringskommittén har tagit kontakt med mig och förklarat varför jag har hamnat så långt ner på listan. Det tycker jag är ryggradslöst, säger Christoffer Gullberg.

Tunga uppdrag

Han har haft flera tunga politiska uppdrag under mandatperioden som han nu lämnar. Förste vice ordförande i socialnämnden, ledamot i kommunfullmäktige och förste ersättare i kommunstyrelsen . Det har betytt att Christoffer Gullberg gått in istället för kommunalråd Peter Jutterström när han inte har kunnat.

Annons

— Jag lider med Peter Jutterström som har gjort ett bra jobb och som inte kommer att kunna vara kommunalråd under nästa mandatperiod. Han är en erfaren politiker och erfarenhet saknas på förslaget till kommunlista.

Christoffer Gullberg har avsagt sig sina uppdrag från och med idag.

— Är jag så dålig att jag hamnar nästan längst ner på listan ska jag inte sitta kvar. Jag har också begärt att bli struken från förslaget till kommunlistan, säger Christoffer Gullberg.

"God stämning"

Fick du någon föraning om vad som skulle hända när du intervjuades av ledamöterna från nomineringskommittén?

— Nej. Jag blev intervjuad och det var god stämning och jag har fått bra feedback på andra för de jobb jag har gjort. Jag är verkligen otroligt besviken. Man kunde ha varit lite medmänsklig och pratat med mig innan, säger Christoffer Gullberg.

Han är inte den ende kände M–politikerna som petats långt ner på listan. Han har sällskap av Johnny Lilja, som idag sitter i kommunfullmäktiges presidium, av Janne Hedell som är förste vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Lena Wahlgren och Martin Hytting som är erfarna politiker har också flyttats långt ner på listan.

Kommunalråd Peter Jutterström har i princip blivit avsatt redan innan valet. JP har sökt honom för en kommentar men har inte varit anträffbar.

LÄS MER: Ikväll väljs Moderaternas kommunalråd – de krigar in i det sista

LÄS MER: Han vill bli Carin Berggrens ersättare fram till valet

MUF