Överraskningen blev total när Mazen klev in genom dörren till dansstudion i före detta Sannaskolan i Vättersnäs. Där stod JP:s redaktionschef Patricia Svensson, ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt, hans chef Valbone Shosholli, kollegorna Bo Eriksson och Hannele Engberg och bara väntade på att Mazen skulle kliva in genom dörren.

Det tog såklart ett tag för honom att samla sig.

— Jag trodde att jag skulle komma hit för att göra det sista arbetet med musiken till dansstudion. Bosse och jag åkte runt med bilen men Bosse tog hela tiden omvägar. Han tog en halvtimme på sig att köpa snus, säger Mazen som först efteråt förstod varför.

Annons

Från och med i januari kommer artisterna i En scen för alla att hålla till i den nya dansstudion i Vättersnäs.

Vad gör dansen med människorna?

— Man kommunicerar med sitt inre jag och med omgivningen, man river en mur, säger Valbone Shosholli.

— All kultur gör gott för själen, det är en slags medicin. Att hjälpa dem som brinner för kulturen är det bästa sättet att lyfta Jönköping. Jag kan ana hur många som kommer att glädjas åt det här, säger Mazen.

Juryns motivering

Alla har inte samma möjligheter att kliva ut i rampljuset och kan behöva en trygg hand som leder..

Juryns motivering

Alla har inte samma möjligheter att kliva ut i rampljuset och kan behöva en trygg hand som leder närmare drömmen. Drivkraften att hjälpa en medmänniska att växa är ett starkt kitt i ett varmt samhälle och en inspiration för var och en att ta till sig.

Årets Jönköpingsbo har dansen och glädjen som verktyg när han för människor närmare varandra - och gör samtidigt en viktig kulturgärning, för både Jönköping och den enskilde. Kanske leder ambitionen ända till Globen.

I fyra år har han varit koreograf och danspedagog för "En scen för alla" där artisterna kommit från Åsens dagcentral. Varje deltagare i dansen har bemötts på sitt unika sätt. Resultatet fick publiken på Jönköpings teater att jubla och beröras under de två föreställningarna i november.

— När jag får fria händer och när jag känner att man litar på mig blir det fantastiska resultat, säger Mazen.

Här kan du läsa mer och se filmen med Mazen och hans dansare

Läs vad andra tycker om Mazen