Det visade sig att det var fler än hon som tyckte likadant.

Betonghåltagarnas ägare Patrick Malmqvist förstår inte vad hon pratar om. Han tycker att loggan är rolig och det tycker alla de asiater han har varit i kontakt med också, säger han. De bär till och med t-shirts med loggan på.

Han berättar att företaget anlitade en firma 1994 för att ta fram en logga. De tänkte då på den gamla klyschan att om man borrar sig rakt genom jorden kommer man till Kina och där tittar en förvånad kines fram. Att det dyker upp en kines i ena änden borgar för kvalitet. Att vårt arbete håller så långt, förklarar Patrik Malmqvist.

– Vi tyckte att den var jättekul. Jag ser den inte som stötande och är den det ber jag om ursäkt.

Malin Skreding har reagerat länge på Betonghåltagarnas logga. Hon refererar till en artikel i DN där skribenten skriver att driften av asiater är samhällets sista tillåtna rasism och hon håller med om det.

– Jag förstår att man inte är medvetet rasistisk och jag anklagar ingen för rasism men den är otidsenlig. Det är inte roligt längre med karikatyrer och man får vara beredd på att folk blir kränkta.

Malin Skreding säger också att normen/majoriteten inte kan ta på sig att bestämma vem som blir kränkt utan tolkningsföreträdet har den kränkte.

Patrick Malmqvist tänker inte ta bort sin logga för det här. Den har hängt med i 21 år och han kan inte ändra sin logga varje gång samhällsklimatet ändras.

Men kan du förstå om folk blir kränkta?

– Det är inte meningen att kränka någon och om en asiat säger till mig att han har blivit kränkt ska jag fundera på det här, säger Patrick Malmqvist. Får jag sådana signaler plockar jag dän skiten. Jag får anpassa mig jag med.

FOTNOT: Vad tycker du? Debattera och kommentera på Jönköpings-Postens webb!