För tre år sedan såg det ut att vara Marlene Strands tur att slå igenom. Hon hyllades av kritikerna för sin ep "Indian Summer". Sedan tystnade lite kring den Huskvarnabördiga sångerskan. Det enkla svaret till varför var att Marlene helt enkelt jobbade vidare med nytt material.

Förra hösten släppte hon sedan singeln "All I want" och var på väg att ge ut en ep, men valde istället att vänta lite.

— Jag ville backa bandet litegrann. Det gick så väldigt fort, jag hade inte alls förväntat mig den responsen jag fick, det var helt hysteriskt. Jag ville släppa en ep och bara köra, men jag hade inte tänkt igenom så pass noga som jag kände att jag borde ha gjort. Jag kände att jag behövde mer tid att utforska, säger 31-åringen var artistnamn kort och gott är Marlene.

Annons

Sedan dess har Marlene utöver att ha skriva låtar med vännen Ji Nilsson hittat nya samarbeten. Bland annat så har hon hittat producentduon Humble & Blisse som hon har börjat jobba närmare med.

— När jag hittade dem så kändes det som att jag hade hittat hem soundmässigt. De har ett sound som jag inte har hört någon annan ha, de har en väldigt intressant ljudbild som rymmer mycket känslor.

De har sedan agerat som huvudproducenter för ep:n "Sweet" som nu släpps. Även grammisvinnande producenten Nisj har varit med och jobbat på ep:n.

— Jag har ett team kan man säga. Det har jag inte haft innan, då har det varit mer spretig, jag åkte runt överallt och skrev med 100 olika människor och tog det bästa av det. Det funkar också, men det är mycket bättre att ha ett team.

Den här gången har Marlene nobbat bolagen och släppt allt själv, något som sångerskan beskriver som ett jäkligt stort arbete. Själva musiken som hon nu släpper beskriver hon som pop med influenser av r'n'b, soul och gospel.

— Det är en varm, solig och fräsch ljudbild.

Läs mer: Marlene toppar listan - nr 1 på Billboard

Läs mer: 100 000 kronor till musiker

Pop