Den 25 augusti avgick Anna Kinberg Batra som partiledare för Moderaterna.

Detta efter att 11 av partiets 22 länsförbund och ungdomsförbundet meddelat att de ville byta ut henne som partiledare.

Sedan dess har Moderaterna i Västra Götaland nominerat Carl Bildt till posten som ny partiledare. Han har själv sagt att han inte vill bli ny partiledare.

Men flera länsförbund, som Stockholm, Dalarna, Örebro, Norrbotten, Västerbotten och Sörmland har meddelat att de stöder Ulf Kristersson som nästa partiledare för Moderaterna. Kalmar och Blekinge sig bakom både Carl Bildt och Ulf Kristersson.

Annons

Moderaterna i Jönköpings Län har däremot inte bestämt sig än för vem de vill nominera. Det är i alla fall inget de vill gå ut med i media.

–  Vi har fått in namn från våra föreningar i länet och nu på söndag har vi telefonkonferens med Skåne, Halland och Kronoberg. Då ska vi prata oss samman om ett namn, säger Gottlieb Granberg.

Senast den 11 september ska valberedningen ha in länsförbundens förslag på ny partiledare.

Den 1 oktober väljs det en ny partiledare på extrastämman i Stockholm. Där kommer Gottlieb Granberg närvara.

– Då lägger valberedningen fram våra förslag och så får vi rösta. Ulf Kristersson ligger väl bra till enligt media och Carl Bildt är intressant, men jag vill inte uttala mig om vem jag vill ha. Det viktigaste nu är att hitta en person som partiet kan enas om, förklarar Gottlieb Granberg.