Alexander Jallow, som kom från IK Brage inför den pågående säsongen, har knackat på dörren till en plats i startelvan under de senaste månaderna.

När gröntröjorna begav sig till Gamla Ullevi för att spela mot den anrika klubben IFK Göteborg fick han äntligen chansen i allsvenskan.

— Jimmy har sagt att han kommer ge mig chansen när jag är redo, och nu kom chansen, då gäller det att ta den, säger 19-åringen, som imponerade i sin debut.

Vad har du att säga om din egen insats?

Bra för att vara den första allsvenska matchen. Det finns lite saker att förbättra men mycket var bra.

Hur kändes det i kroppen innan matchen?

— Det är klart att jag var nervös, men det var på ett bra sätt. Jag vet vad jag är bra på, så det var bara att gå ut och göra min grej.

Hur utspelade sig då matchen där Alexander Jallow fick göra sin debut?

Efter ett inlägg av just Jallow kunde Dzenis Kozica trycka in bollen bakom hemmalagets målvakt Pontus Dahlberg.

Annons

1-0 till gröntröjorna i den 16:e minuten - ett resultat som stod sig halvleken ut.

Men i den andra halvleken växlade IFK Göteborg upp tempot och ett kvitteringsmål var ofrånkomligt.

I den 53:e minuten satte Patrik Karlsson Lagemyr dit 1-1-målet efter ett skott utifrån straffområdet.

Hemmalaget fortsatte att trycka på och under stora delar av den andra halvleken var J-Södra chanslöst. "Blåvitt" radade upp målchanser men tack vare ett par kvalificerade räddningar av Anton Cajtoft höll sig gröntröjorna kvar i matchen.

Men med kvarten kvar var den storspelande målvakten tvingad att utgå på grund av en skada. In kom andramålvakten Francisco Mancilla - och det var då den största snackisen efter matchen skulle inträffa.

Med två minuter kvar av ordinarie matchtid behövde spanjoren få sitt lår lindat. Mancilla fortsatte en kort stund men efter ytterligare en smäll kunde han inte spela vidare.

I stället klev lagkapten Tommy Thelin in mellan stolparna. Thelin, som efter matchen förklarade att det inte var förbestämt att han skulle stå i fall båda målvakterna skadade sig, lyckades dock hålla nollan.

1-1 var ett faktum - ett resultat som debutanten Alexander Jallow är nöjd med.

— Vi vet att Göteborg är starkt på hemmaplan, de spelar med mycket energi och fyller på med mycket folk i anfallen. Jag tycker att vi gjorde en jättebra laginsats och fick med oss ett bra kryss.